tiistai 27. joulukuuta 2016

Koulun joulumyyjäiset

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan...
Joulun odotus on täynnä touhua ja hulinaa meidän taloudessa siihen malliin, ettei ole aikaa istahtaa koneelle.
Nyt on joulu jo nähty ja hetki aikaa.
Koulussa oli joulukuun alkupuolella jälleen perinteiset joulumyyjäiset. Joka vuosi on ongelmana, mitä sinne luokan pöytään tekisi, että lasten luokan kassaa saisi kartutettua.
Leivonnaiset ovat suurin myyntimenestys, mutta on mukavaa tehdä muutakin pöytään.
Tänä vuonna aloitin tekemisen jo heinäkuun helteillä, sillä nyt oli ensimmäinen vuosi, kun piti tehdä kahteen pöytään myytäviä.
Päädyin tekemään yksinkertaisia trikookuteesta virkattuja pannunalusia. Niitä oli nopea tehdä ja eri värejä yhdistelemällä sai monentyylisiä aikaiseksi. Lisäksi virkkasin kaksi koria joihin myytävät pannunaluset sai esille. Koritkin olivat myynnissä, mutta niitä ei kukaan ostanut. Itse en ehtinyt olemaan myyntivuorossa koska olin arpamyyjänä vanhempainyhdistyksen pöydässä koko myyjäiset. En tiedä onko kukaan edes kysynyt olivatko korit myynnissä.
Onneksi edes muutama alunen meni.


Kuvassa näkyvät pannunaluset ja korit, sekä muutama muu juttu :)

Syksyn tullessa päätin tehdä vielä muutaman sudenkortentoheijastimen ja käsivarteen pujotettavan heijastinnauhan.
Heijastinnauhoissa on huopaa alaosa, heijastinnauha on kiinnitetty koristeompeleella, mikä ei valitettavasti näy kuvassa kovin hyvin, sekä kuminauha antamassa liikkumistilaa.

Sudenkortentoheijastimet on tehty Sinooperista saadulla ohjeella, hitusen kyllä muutin sitä tehdessä, koska mielestäni siivet olivat nätimmät erillään. Telineen, missä ne roikkuvat ostin Halpa-Hallista. Nypin vain siinä olleet koristeet irti ja siitä tuli oiva myyntiteline, valot ja kaikki mukana. Toiseen pöytään vein muovikuusen, johon ripustin heijastimet myyntiin.

Virkkasin vielä kahdelle hyasintille korit trikookuteesta ja vein ne tuomaan tuoksuja ja tunnelmaa pöytiin. Toinen niistä jopa ostettiin, eli tunnelma taisi olla kohdallan.

Kuvan etualalla on edellisistä myyjäisistä jääneitä betonisia kynttiläalustoja sekä koristeita. Ne olivat vuoden odotelleet pääsyä myyntiin, eli nappasin ne mukaan viime hetkellä.




Leivonnaisina tein tänäkin vuonna gluteenitonta ja maidotonta raparperipiirakkaa. Nämä ovat olleet joka vuosi myyntimenestys ja näyttivät menevän tänäkin vuonna.

Piirakan ohje on helppo ja toimii aina. Ohjeen alkuperää en muista. Jauhomäärät olen itse kokeilemalla hyväksi todennut.

 Raparperipiirakka

3 dl jauhoja (2 dl riisijauhoja, 1 dl perunajauhoja)
2 tl leivinjauhette
2 dl sokeria
0,75 dl öljyä (tai 100 g rasvasulaa)
2 munaa
1,5 dl maitoa (kaurajuomaa tässä tapauksessa)
 raparperia maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset, lisää pilkotut rapaprperi, ripottele päälle halutessa sokeria tai kanelisokeria,  paista 175 astetta noin 30-40 minuuttia.

Lisäksi tein vielä muutaman purkin lumiukkosoppaa joka on siis kaakaota ja vaahtokarkkeja purkkiin, kannet maalataan mustiksi hatuiksi ja mukava runo kylkeen.





Tässä vielä kuva lähtötunnelmista. Kaikki pakattuna ja tavaraa mukana ihan valtava määrä. Kuvan sipsipussi olikin sitten yhdistyksen pikkujouluun joka vietetään koulun keittiöllä aina sen jälkeen kun myyjäisvalmistelut on tehty.

Myyjäiset menivät jälleen kerran hyvin, eli puolen vuoden uurastuts palkittiin pussillisella hyvää mieltä. Kesällä taas ajatukset kohti seuraavaa, tai miksei jo aiemminkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti