lauantai 14. tammikuuta 2017

Ruokaa, ruokaa sekä yhdessä juodut kahvit

Juuri hankkimastani Satokausikalenterista innostuneena tein tammikuun sesonkikasviksista kasvissosekeittoa. Keittoon valitsin muutaman minulle jo ennestään tutun kasviksen sekä sen lisäksi yhden ihan uuden, jota en ole koskaan aiemmin koittanut.

Ainekset: kaksi isoa bataattia, viisi pientä perunaa, noin seitsemän porkkanaa sekä yksi kokonainen myskikurpitsa, joka oli siis se kasvis jota käytin nyt ensimmäistä kertaa.
Keitin kasvikset, ja soseutin ne keitinliemessään. Lisäsin laktoositonta kevytmaitoa, jota meni melko paljon jotta keittoon tuli sopiva koostumus. Mausteina käytin vain suolaa sekä koitin tällä kertaa vihreää tabascoa :)

Tästä määrästä tuli iso kattilallinen, josta riitti myös pakastimeen.

Mausteita olisi saanut olla enemmän, mutta maku oli silti erittäin hyvä!

Keiton päälle ripottelin vielä luomukurpitsansiemeniä tuomaan terveellisiä rasvoja ja hiukan proteiinia.

                                                                              









Taikaullakon väki kokoontui yhdessä juomaan lauantaikahvit. Kahvin kanssa kun on aina kiva syödä jotain eikä ruokavalioon nyt kuulu ne pullat ja keksit, niin söimme sitten pähkinöitä ja linssisipsejä. 

Karkkipäiväkulho saa uutta sisältöä tänä vuonna :)


Linssisipsit oli uusi tuttavuus. Päädyimme testaamaan Eat Real - merkin merisuolalla maustettuja linssisipsejä. Nämä ostettiin paikallisesta S-marketista, hinta oli kova : 1.69 € / 40 g. Sipsejä myydään myös monissa muissa paikoissa, esimerkiksi Vegekaupassa. 





Suurista ennakkoluuloista huolimatta rohkenimme näitä maistamaan :) Maku oli positiivisesti yllättävä! Hiukan muistutti Taffelin Raffeleita. Mielenkiinnolla vertasimme Raffleiden ja näiden linssisipsien ravintoarvoja ja totesimme, ettei eroa ole paljoakaan. Ainoa mikä pisti silmään, oli kuitutietojen puutuminen Raffeleista. Lisäksi proteiinia linssisipsit sisälsivät huomattavasti enenmmän.
Näitä tulee varmasti ostettua toistekin, sen verran paljon tykkäsimme! Lisukkeeksi maistuisi varmaan joku hyvä dippi....


S-marketin ostosreissulta koriin pääsi myös HoviRuoka maidoton riisipuuro.


Tästä sai kätevän iltapuuron, ilman suurempaa panostusta. Lisukkeeksi lorautin sekaan Valion valmista mustikkakeittoa.



Puurossa oli käytetty kookoskermaa. Lämmitin puuron mikrossa, jolloin kookoksen haju tuli todella voimakkaasti esiin. Kookoksen maku peitti riisin alleen. Edes mustikkakeitto ei saanut kookoksen makua hälvenemään. 
Kaikenkaikkiaan tuote oli pettymys, koska odotin riisipuuroa... Harmi. Kookoksen ystävien makuun puuro varmasti sopii.

Loppujen lopuksi uusien tuotteiden testaaminen on aina kivaa ja ennenkaikkea olemme kiinnostuneet terveellisistä vaihtoehdoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti