torstai 16. maaliskuuta 2017

Ajatuksia... ja ARVONTAA!!

Kevätauringon alkaessa paistaa yhä enenevässä määrin, sitä tulee kaikenlaisia ajatuksia mieleen mm. koskien omaa elämää ja tulevaisuutta.

Istahdimme porukalla kahvikupposen ääreen ja keskustelu kääntyi ensiksi työhön. Harva meistä on täysin tyytyväinen nykyiseen työtilanteeseen.

Miksi emme ole tyytyväisiä?

Niin moni suomalaisista on työtön, eikä tällä hetkellä työnteko ole enää itsestäänselvyys.

Onko meillä oikeus olla tyytymättömiä?

Pitääkö työnteon edes olla kivaa, vai teemmekö sitä ainoastaan hankkiaksemme elannon?

Työ kuitenkin on erittäin suuri osa elämää, koska valtaosa hereilläoloajastamme kuluu työpaikalla.

Onneksi edes työyhteisö on mukava.

MUTTA MIKÄ OLISI VAIHTOEHTO?

Yrittäjyys?
Se mitä haluaisi tehdä, ei ole suomen maassa kannattavaa. Puuttuu myös rohkeus edes kokeilla. Aina täytyy miettiä myös perheen toimeentulo. Suuresti ihailemme ihmisiä, jotka ovat uskaltaneet lähteä yrittäjiksi!

Mitä te lukijat teette työksenne, ja oletteko nykyiseen tilanteeseenne tyytyväisiä? Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 26.3. yhden pienen paketin jotain itsetehtyä ja käytännöllistä ;)
Voittajalle ilmoitamme sähköpostitse!






18 kommenttia:

  1. Henna28
    Mielenkiintoinen kysymys, itse olen täysipäiväinen äiti tällä hetkellä, en ole aivan varma palaanko entiseen työhöni syksyllä vai mitä muuta keksisin, nyt lapset ovat se tärkein asia, ei työ.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on moni sitä mieltä, että lapset ovat tärkeämpiä kuin työ. Osa on ollut kotona lasten kanssa vuosia ja kokenut sen tärkeäksi työksi.

      Poista
  2. Olen mummo : )
    Ulpu

    rituha@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Olen joutunut työkyvyttömyyseläkkeelle. Jotain pientä haluaisin vielä tehdä ihan mielenvirkeydeksi ja lisäansioksi. Nyt keskityn kuitenkin mummouteen.
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi lapsenlapset varmasti tuovat iloa elämään!

      Poista
  4. Voi itku juu... nykyään olen pakosta matkalla hautaan eli työkyvyttömyyseläkkeellä syövän tähden. Rakastin työtäni Saarioisilla ja olin niin imussa aina aamulla ... sen tiputtua tipuin myöskin työyhteisöstä. Mutta eihän kaikilla voi työ olla aina kivaa..vastuu perheestä pakottaa ja se arkikin on ihmisen parasta aikaa... Yrittäjyyteen suomessa tarvitaan ihan suurta intohimoa mutta silloin kun sitä on niin oikea tie ! Kivvaa kaffekupposkeskustelua!!

    bikkenpilttuu(at)hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voimia tulevaan! Myös taikaullakon väellä on kokemuksia syöpäosastolla istumisesta (tosin lasten osastolta), ymmärämme siis jollain tasolla. Ikävää tällainen aina on.

      Poista
  5. Olen tällä hetkellä määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä monien sairauksieni takia. Välillä olen kyllä koittanut edistää opintojanikin, mutta täysipäiväiseen työskentelyyn voimani eivät yksinkertaisesti riitä. Jos vain jotenkin riittäisivät, olisin kyllä mielelläni mukana työyhteisöissä tekemässä vaikka vähän tylsempääkin työtä. Kyllähän se toisi paljon mielekkyyttä elmään ihan jo sen kautta, että vapaa-aikakin tuntuisi sen kautta arvostettavammalta. Tuollaista vaihtelua työ siis kyllä tuo, ja siitä kannattaisi monen olla onnellinen, jos kykenee noin vaihtelevaan elämäntyyliin kaikkine tylsine ja ikävinekin tehtävineen. hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvään työyhtiesöön pääseminen on todella tärkeää. Ja totta kyllä, vapaa-aikaa osaa arvostaa eri tavalla, kun käy töissä.

      Poista
  6. Opiskelen unelma-ammattiani, huhtikuun lopussa saa alkaa etsimään työpaikkaa. Tiedän, että tuleva työ on ominta alaani.
    leenvikki(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset nopeasti koulutustasi vastaavaan työhön!

      Poista
  7. Opiskelen unelma ammattiini! Siinä kuitenkin huonona puolena yrittäjyys. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan tulevaa, työpaikkoja ei juuri ole, joten oma yritys starttaa melkoisen pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi todella mielenkiitoista kuulla myöhemmin kuinka yrityksesi on lähtenyt pyörimään!

      Poista
  8. Toimistotyötä, monipuolista... Jos olisi uusi ammatti harkinnassa, niin sitten muuta kuin istumatyötä.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myös kokemusta toimistotyöstä joten tiedämme miltä istumatyö tuntuu!

      Poista
  9. Toimistotyötä teen, mutta tekisi mieli kokeilla jotain, missä pääsisi liikkumaan ja jossa jokainen päivä olisi erilainen. :) 3rikatms(at)gmail.com

    VastaaPoista