maanantai 27. maaliskuuta 2017

Ruokapohdintaa

Olemme toteuttaneet nyt jo kolmisen kuukautta sokerinkarsimishaastetta. Se on saanut meidät ajattelemaan kukin tahoillamme omia tapojamme syödä. Monelle meistä on valitettavasti käynyt niin, että kun sokerit jäi pois, tilalle tuli sipsit, popcornit ja muut epäterveelliset (sokerittomat) syötävät.

Ravinto aiheena on erittäin mielenkiintoinen, ja itseä lähellä oleva asia. Tällä hetkellä nykyinen syömistapamme ei tunnu olevan se paras ruokavalio itselle joten kokeilemme edetä askeleen lähemmäs hyvinvointia.

Nyt puhutaan paljon puhtaasta ravinnosta.

Mitä tämä puhdas ravinto sitten käytännössä tarkoittaa?

Kaikille varmaan jotain eri asioita, ja erilaisia variaatioitahan on niin paljon kuin on syöjiä. Henkilökohtaisesti uskomme, että jokaiselle löytyy se oma räätälöity, omiin tarpeisiin sopiva hyvä tapa syödä. Yksi ruokavalio siis ei sovi kaikille. Ja tämähän on vain hyvä asia.

Uskomme myös siihen, että mitä puhtaampaa ravinto on, sitä paremmin me voimme. Sisäisesti ja ulkoisesti.

Puhdas = prosessoimaton. Mutta, kaikki ruuan käsittely on prosessointia! Jos esimerkiksi ostaa kaupasta prosessoimattoman perunan, kotona sen kuorii ja keittää, on itse sitä  prosessoinut! Eli siis kaikki prosessointi ei ole huonoa.

Prosessoimattomaan ruokavalioon EI kuulu mielestämme lisäaineet, sokeri, makeutusaineet, einekset, nakit, makkarat, sipsit, erilaisissa marinadeissa kyllästetyt lihat ja kanat, vilja, margariinit, kasvirasvasekoittteet, kevyt-tuotteet.

Puolestaan siihen kuuluu (mahdollisimman paljon luomulaatuista) kasvikset, juurekset, hedelmät, marjat, kala, kana, liha, kananmuna, (hunaja), kylmäpuristetut oliivi- ja rypsiöljy.

Maitotuotteet aiheuttaa mielipiteitä puolesta ja vastaan, onko ne prosessoituja vai ei? Me taikaullakolla uskomme siihen että kyllä, myös maitotuotteet on prosessoituja. Toisaalta myös kasvimaitotuotteet on prosessoituja. Joten, kumpi näistä kahdesta on parempi? Jos vaihtoehto ei ole jättää molempia ryhmiä pois.


Tässäkin siis kukin itse valitsee, miten tarkkaan haluaa tätä noudattaa, ja jättääkö kaiken prosessoidun, vai pitääkö esim. maitotuotteet mukana. 


Me taikaullakolla koitamme parhaamme mukaan siirtyä puhtaaseen ruokavalioon, kukin oman näkemyksemme mukaisesti.

Me haluamme voida hyvin! Päästä eroon kaikenlaisista vatsakivuista, iho-ongelmista, huonosta mielialasta ja väsymyksestä. Sekä yrittää vaikuttaa mahdollisiin sairauksiin, joita ehkä pystyy oikeanlaisella ruokavaliolla ehkäisemään. (Tämä on vain mielipiteemme, eikä meillä ole esim. tutkimustuloksia aiheesta)

Lukijoilta toivoisimme nyt asiaan liittyviä kommentteja ja mielipiteitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti