lauantai 28. tammikuuta 2017

Sokerinkarsimiskuulumisia

Mehän siis 1.1.2017 alkaen haastoimme itsemme karsimaan sokerit ruokavaliosta. Vähän tuntemuksia voisi postata tähän väliin.

Ensimmäisinä oireina näkyi ja tuntui tällaisia:

-päänsärky
-ärtyneisyys
-väsymys
-hermostuneisuus
-paha mieli kun näkikin jotain makeaa hyvää, eikä sitä voinut ottaa
-sumuinen olo alkoi helpottaa melko pian sokerin jättämisen jälkeen
-iho reagoi puskemalla näppyjä kasvoihin

Kolmen viikon kohdalla tuli hillitön makeanhimo! Luovuttaminen oli jo lähellä. Tämä vaihe kuitenkin taisteltiin yli onnistuneesti, ja olo helpottui muutaman päivän jälkeen. Tiukassa paikassa turvauduttiin sokerittomiin karkkeihin. Kokeiltiin sokeritonta suklaata sekä sokerittomia sisu-pastilleja. Näistä tuli niin järkyttävät vatsavaivat, joten ne ei ole enää vaihtoehto meille!

Nyt kun on kulunut lähes neljä viikkoa, tuntuu tältä:

-nälkä, tuntuu että koko ajan on nälkä ja tuleekin syötyä ehkä enemmän kuin ennen (normaalia ruokaa)
-hiilarihimot (leipä!)
-energisyys
-iho alkaa pikkuhiljaa parantua näpyistä
-unentarve vähentynyt (voi valvoa illalla hiukan pidempään)
-haastavaa selitellä muille sokerittomuutta ja sitä miksi kieltäytyy ottamasta esimerkiksi kylässä kahvipöydästä makeita herkkuja (jotka vielä on ehkä jopa vaivalla juuri meitä varten leivottu)
-ei-sokeristen tarjottavien löytäminen on vielä vaikeaa, varsinkin jos haluaa ostaa jotain valmista eikä jaksa leipoa
-rahansäästö
-uusien tuotteiden rohkea kokeilu
-edelleen kuitenkin makeaa tekee mieli
-kaapista ei löydy enää vierasvarapullaa/keksiä!

Helmikuun haasteena onkin lukea tuoteselosteet yhä tarkemmin piilosokerien löytämiseksi.

Leipä varsinkin tuottaa vaikeuksia. Erityisen haastavaa se on siksi, kun löytyy erilaisia allergiota, niin mikä tahansa leipä ei sovi vaan jo valmiiksi rajoitetusta ruokavaliosta pitää löytää se sokeriton vaihtoehto.

Löytyykö lukijoilta vinkkiä oikeiden tuotteiden löytämiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti