tiistai 13. joulukuuta 2016

Jouluinen kranssi

Tässä taannoin näin netissä nopean videon jossa askarreltiin kranssi! Se oli niin hieno, että päätin koittaa myös itsekin sellaista! Koskaan aiemmin en ole minkäänlaista joulukranssia väsännyt.

Ostin styroksirenkaan, paketin valkoisia suodatinpusseja sekä valonauhan. Valonauha oli tähän tarkoitukseen hyvä, sillä se oli kuparin väristä metallilankaa! Sitä oli helppo kääriä renkaan ympärille koska se taipui hyvin ja pysyi paikoillaan. Löysin Prismasta tällaisen.

Ensimmäisenä kieritin valonauhan styroksirenkaan ympärille.





Sen jälkeen aloin tekemään suodatinpaperista ruusuja. Otin kolme suodatinpussia, laitoin ne päällekkäin ja leikkasin niin ison ympyrän kun paperista sai. Nyt minulla oli siis kuusi ympyrää. 

Lähdin taittelemaan ympyrää keskikohdasta alkaen. Rypistin paperia sormien välissä keskeltä jonka jälkeen käänsin sivut kohti keskikohtaa. Taittelin yksi kerrallaan aina niin että seuraava taiteltu paperi tuli edellisen ympärille, ja näinollen siitä tuli lopulta ruusun näköinen luomus. Niittasin vielä ruusun osat toisiinsa kiinni alaosasta helpottaen liimaamista. 

Todella vaikea selittää tätä taittelua, ymmärtäisi paremmin jos näkisi kuinka se tapahtuu! Minulta loppui suodatinpussit hiukan kesken, eli yksi 100 kpl:n paketti ei riittänyt vaan menee toistakin pakettia jonkin verran.





Sitten alkoi liimaaminen. Käytin kuumaliimaa joka tuntui pitävän hyvin! Laitoin liimaa ruusun alaosaan ja kiinnitin sen styroksiin. Itse laitoin noin kolme ruusua aina rinnakkain sekä välillä niitä tuli myös "ylimääräisiä" väliin, niin että kaikenkaikkiaan kranssi näytti hyvältä.






Väliin jäi rakoja, joista näkyi styroksia ja ruusujen niittejä. Näihin kohtiin tein ruskeista suodatinpusseista pienempiä ruusuja ja liimasin ne paikoilleen. Sopivat mielestäni hyvin tuonne valkoisten joukkoon!

Styroksirenkaan sisäreuna oli hankala. Siinä kohtaa ruusuissa olevat niitit sekä ruusujen alaosat näkyi melko rumasti, joten tähän keksin tehdä taas ruskeasta paperista lehtiä!





Tein renkaan yläreunaan juuttinarusta lenkin josta sen saa sitten roikkumaan.
Patterikotelon liimasin kranssin takaosaan kiinni.








Tunnelmallisia iltoja ja askarteluiloa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti