lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukorttiaskartelua

Joulun odotukseen kuuluu paljon erilaisia valmisteluja. Ensimmäinen, tai ainakin yksi ensimmäisistä, lienee joulukortit. Tänä vuonna halusin tehdä ne itse. Pohjaksi valitsin kaksiosaisen neliön muotoisen, kahvin värisen helmiäiskortin Sinooperista. Tekemisessä käytin myös aiemmin hankkimiani askartelutarvikkeita, mm. skräppäyspaperia, huopaa, ääriviivatarroja, juuttinarua sekä valmiita askartelukuvioita. 






Iloista joulumieltä tuomaan tein korttien sisäpuolelle lasteni tarrakuvista ympyrän muotoisen sommitelman, jota kopioin tarvittavan määrän. Sitten vain leikkasin ympyrät papereista ja liimailin ne paikoilleen. Tällä tavalla ei tarvinnut jokaiseen korttiin liimata tarrakuvia yksitellen koska kuvat olisivat loppuneet kesken.






Kun tuli aika kirjoittaa kortit, huomasin ongelman. Johtuen pohjan tummasta väristä, minulla ei ollutkaan sellaista kynää joka olisi selvästi erottunut! Joten tein tekstit mustalla tussilla, hiukan huonosti se näkyi, mutta ajattelin sen riittävän koska kirjoitin pelkät nimet. Kirjekuoriin jotka siis on samaa väriä kuin kortit, leikkasin valkoisesta paperista neliöt joihin kirjoitin osoitetiedot ja teippasin ne kiinni kuoriin. 
Luultavasti esimerkiksi hopeatussi olisi erottunut paremmin, mutta halusin saada kortit valmiiksi ja postiin niin siksi tein tällaisen ratkaisun.  



Ylläolevan kortin tein niin, että revin paperista jossa oli tekstiä, pieniä suikaleita. Liimasin oranssin korttipohjan valkoiselle kartongille (kuvassa näkyvä musta alusta ei siis kuulu korttiin). Liimasin paperisuikaleet kuusen muotoon oranssille kartongille, mustasta kartongista tein rungon ja laitoin tähtitarran kuusen latvaan. Mielestäni kortista tuli kivannäköinen vähällä vaivalla :)

Tälläisia kortteja lähti siis tänä vuonna muutamille ystäville ja sukulaisille. Ensi vuonna voisi koittaa tehdä kortit hiukan eri tekniikalla :)

Hyvää joulunodotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti