keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joululahjoja

Tein tänä vuonna itse myös joululahjoja. Aiempina jouluina olen ostanut kaiken, joten tämä oli uutta tehdä niitä itse.
Ajattelin ruokalahjojen olevan mukavia tehdä ja saada. Aikaavievää niiden tekeminen toki oli. Hidasta myöskin, koska piti tehdä aina vähän kerrallaan silloin tällöin jos sattui olemaan hiukankin ylimääräistä aikaa.

Ensimmäisenä tein karkkikuusen. Tai tein niitä kylläkin kaksi samanlaista. Liimasin foliota styroksisen kartion ympärille. Tyhjästä pilttipurkista tein kuuselle rungon laittamalla sen ympärille mustaa kartonkia. Liimasin rungon kartion alaosaan kiinni.

Karkkeina käytin Omareita. Kartion alaosasta aloittaen liimailin karkit kuumaliimalla kiinni paperin yläosasta. Jatkoin kartion ympäri, jonka jälkeen siirryin noin karkin mitan ylöspäin, johon taas liimailin kartion ympäri. Näin jatkoin huipulle asti. Karkkeja meni yhteensä n. 1,5 pussillista. Toiseen kuuseen meni kaksi pussillista, koska siihen tuli yksi kierros enemmän alaosaan.

Tähti on puinen, jonka maalasin valkoiseksi. Työnsin sen kiinni styroksiin yhdestä sakarastaan.



Olin nähnyt paljon keksiainekset purkissa - lahjoja, ja halusin koittaa tehdä sellaisen itsekin. Niitäkin tuli lopulta väsättyä kolme kappaletta :)

Minulla sattui olemaan valmiiksi kaapissa tyhjiä pestyjä purkkeja niin, että yksi oli litran kokoinen, toinen noin 7 dl ja kolmas 5 dl. Resepti on täältä.
Litran purkkiin ainekset menivätkin hyvin, niinkuin reseptissä oli. 7 dl:n purkissa aineksia sai melkolailla painaa kasaan että kaikki mahtui; karkkeja ei mennyt aivan niin paljoa kuin olisi pitänyt. Ajattelin ettei se haittaa, pääasia että muita aineksia on tarkasti oikeat määrät. 5 dl:n purkkiin teinkin sitten reseptin ainekset puolittaen.
Koristelin purkit ja kirjoitin valmistusohjeeksi näin: lisää purkin aineksiin 1 muna ja 100 g sulatettua voita. Tee taikinasta pellille litteitä keksejä. Paista 175 asteessa n. 10-14 min.













































Olin lukenut Kodin Kuvalehdestä (nro 21, 27.102016) kivan pienen lahjaidean, nimittäin piparminttukaakaon ainekset pussissa :) Kovin homma tämän lahjan teossa oli saada kovat polka - karkit muruiksi. Vasarakin pääsi töihin... Ihan niin hienoa murua en saanut kuin olisin toivonut, mutta eiköhän tuo vähän karkeampikin asiansa aja. Eli siis tuota piparmintturouhetta pohjalle n. 0,5 dl. Sen jälkeen kaakaojauhetta 1 dl. Päällimmäiseksi pieniä vaahtokarkkeja. Kaupasta oli ne loppu, joten korvasin isoilla.
Mukaan liitettävään ohjeeseen laitoin tekstin: valuta karkkirouhe ja kaakaojauhe kattilaan. Vispilöi joukkoon puoli litraa maitoa. Kuumenna höyryäväksi. Kaada mukeihin ja koristele vaahtokarkeilla.







































Olin aiemmin virkannut myös kolme pannunalusta valmiiksi, nekin lähtivät lahjaksi.
Lankana oli Sisäpiha Kaupunki lanka. Tuo lankahan on kierrätysmateriaalista valmistettu. 







    




































Oikein rauhallista ja lämmintä joulua jokaiselle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti